Skip to main content
image

Volkoren wraps met bruine bonen in tomatensaus (lunch)

Midden in de vakantietijd hebben we niet altijd even veel zin en tijd om uitgebreid te koken. Denk dan eens aan wraps! Ze zijn gemakkelijk te bereiden, je kunt er eindeloos mee varieren en het is ook nog eens gezond. Hieronder twee recepten, eentje voor de lunch en eentje voor het avondeten.

Succes en smakelijk eten.

2 personen
0-15 minuten

Ingrediënten

1 ui
1 kleine blik bruine bonen (uitlek gewicht ca. 250 gram)
2 eetlepels mais uit blik
1 eetlepel olie
200 gram tomatenblokjes uit blik
peper
handje sla
stukje komkommer
peterselie
2 kleine volkoren wraps
2 eetlepels pikante hummus

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd deze fijn.
  2. Spoel de bruine bonen en mais af in een vergiet.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de ui hieraan toe en bak ze glazig.
  4. Voeg de tomatenblokjes en wat peper toe en laat het geheel pruttelen.
  5. Voeg de bruine bonen en mais toe en bak kort mee.
  6. Was de sla, komkommer en peterselie. Snijd alles fijn.
  7. Bereid ondertussen de volkoren wraps volgens aanwijzingen op de verpakking.
  8. Besmeer de wraps met hummus en vul ze met het warme mengsel en de fijngesneden sla, komkommer en peterselie.
  9. Rol de wraps op.

BRON: Voedingscentrum