Skip to main content
image

SAMEN OP WEG NAAR EEN VITALE WERKWIJZE

Werkwijze, tarieven en vergoedingen

Hoe ziet een loopbaan coaching traject eruit?

Tijdens dit gesprek bespreken we wat jouw vraag is en bekijken we of loopbaan coaching goed aansluit bij jouw situatie en behoeften. Wat altijd voorop staat is dat we kijken wat jij nodig hebt en wat jou verder helpt. Mocht blijken dat je verder wil, dan zullen we samen een traject uitstippelen.

Afhankelijk van de hulpvraag bestaat het traject uit minimaal 4 tot maximaal 8 gesprekken. Mocht blijken dat er meer gesprekken nodig zijn, dan zullen we het traject in onderling overleg verlengen. 

Stappen:

 • Stap 1
  Wie ben ik?
  Door middel van een persoonlijkheidstest krijg je antwoord op de vraag wat jou zo bijzonder maakt en in hoeverre jij jezelf (al) kent. Je krijgt inzicht in jouw unieke persoonlijkheid.
  Daarnaast gaan we op zoek naar je belangrijkste drijfveren, behoeften, normen en waarden en loopbaandoeleinden. Ook bekijken we samen welke werkomgeving het best bij je zou passen.

 • Stap 2
  Wat wil ik?
  Samen gaan we kijken wat jij nu eigenlijk echt wil. Door middel van opdrachten krijg jij een steeds beter beeld van wat je echt wil. Vragen zijn bijvoorbeeld: waar wordt jij nou echt blij van? Wat geeft jou energie? Wat deed je vroeger het liefst?

 • Stap 3
  Wat kan ik?
  Hier gaan we inzoomen op je competenties en vaardigheden en brengen we eventuele belemmerende overtuigingen in kaart. We kunnen hier desgewenst een beroepskeuzetest doen.

 • Stap 4
  Hoe kom ik daar?
  We gaan samen bekijken hoe jij de volgende stap kunt gaan zetten. We brengen je mogelijkheden op de arbeidsmarkt, of binnen het huidige bedrijf, in kaart en bepalen zo jouw volgende stap.

 • Stap 5*
  Sollicitatie begeleiding (*alleen bij het PLUS traject)
  We bekijken de situatie op de arbeidsmarkt, maken een goede CV en motivatiebrief, bereiden je voor op een sollicitatiegesprek en bekijken of een opleiding noodzakelijk is zodat jij goed voorbereid de nieuwe stap op de arbeidsmarkt kunt maken. 

image
image

Tarieven

Loopbaantraject BASIS

Stap 1 t/m 4
4 tot 6 gespekken a 90 minuten

€ 550 – € 750

Loopbaantraject PLUS

Stap 1 t/m 5
6 tot 8 gesprekken a 90 minuten

€ 750 – € 950

Loopbaantraject PLUS is inclusief arbeidsmarktverkenning en sollicitatiebegeleiding.

Bovengenoemde prijzen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW.
Voor werkgevers hanteer ik een uurprijs van € 75,00 exclusief BTW. In onderling overleg kunnen we een pakketprijs afspreken.

Vergoedingen

Loopbaancoaching wordt in veel gevallen vergoed, hieronder een aantal mogelijkheden:

Via werkgever:
Veel bedrijven en organisaties zien de meerwaarde van loopbaancoaching voor de persoonlijke ontwikkeling. Het kan dus zijn dat je werkgever (al dan niet vastgelegd in de CAO) een opleidingsbudget of een persoonlijk ontwikkelbudget beschikbaar heeft die je mag aanwenden voor een coachtraject. Vraag dit na bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken.

Stopt je baan:
Krijg je een transitievergoeding mee bij je vertrek? Een deel van dit bedrag kun je inzetten voor loopbaanbegeleiding. Over dat deel hoef je dan geen belasting te betalen.

Via het UWV/Rijksoverheid:
Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. 

Voor werkgevers, ondernemers en ZZP’ers:
Voor werkgevers geldt dat de vergoeding kosten loopbaan coaching valt onder gerichte vrijstellingen. Het bedrag is aftrekbaar als zakelijke uitgaven. Coachingskosten zijn voor ondernemers en ZZP-ers fiscaal aftrekbaar. De coaching moet gericht zijn op een financieel – economische verbetering van je positie in de maatschappij. Voor de aftrek geldt een drempel van € 500 en een maximum van € 15.000.

Desgewenst kan ik samen met jou in overleg gaan met je werkgever over een loopbaantraject. Bij veel organisaties is er een speciaal budget voor loopbaanontwikkeling.