Skip to main content
image

TRAJECT STRESS EN BURN-OUT

Traject en werkwijze

Het traject begint altijd met een kennismakingsgesprek. Hierin bekijken we samen wat je situatie op dat moment is en wat je wilt bereiken (voor zover je dit al weet). Indien er van beide kanten een klik is zullen we samen een plan van aanpak maken met de stappen die nodig zijn om jou dichter bij je doel te brengen.

In drie fasen en 8 stappen naar herstel van spanningsklachten:

Fase 1 Opladen

Hier ligt de nadruk op het opladen van je energie, er is aandacht voor je fysieke en mentale toestand, je leert om de toestand de accepteren en je krijgt inzicht in je klachten en stressbronnen.

Stap 1
Kennismaking, fysieke toestand kennen en accepteren

Stap 2
Inzicht in je klachten en herkennen van stressbronnen

Stap 3
Herstel van je conditie en opbouwen van energie

Fase 2 Oplossen

In deze fase gaan we op zoek naar oplossingen voor de stressbronnen of manieren om er beter mee om te gaan. Je leert sneller relativeren. Je onderzoekt ook of je werk nog wel bij je past.

Stap 4

Minder piekeren en omgaan met emoties

Stap 5

Oplossingen vinden voor je stressbronnen

Stap 6

Versterken van competenties, waarden, missie etc.

Fase 3 Oppakken

In deze fase pak je jouw taken en rollen geleidelijk weer op. Je gaat de bedachte oplossingen in de praktijk (werk en privé) toepassen.

Stap 7
Opbouw relaties en eventuele terugkeer naar werk

Stap 8
Terugvalpreventie, re-integratie, oppakken taken en rollen

Tijdens alle fasen krijg je oefeningen en huiswerkopdrachten mee. De opdrachten worden tijdens het volgende gesprek behandeld. Indien blijkt dat er meer- of minder tijd nodig is voor een bepaald onderwerp, zullen we dit in onderling overleg wijzigen in het plan van aanpak.

Met de drie fasen en 8 stappen naar herstel bereik je een duurzaam resultaat. Je leert andere keuzes te maken in jouw leven. Keuzes, die goed zijn voor jou en in harmonie met jouw omgeving. Hierdoor ervaar je weer persoonlijke vrijheid in werk en privé en kan je goed functioneren vanuit een gezonde energiebalans. Bovendien kun je jouw nieuwe vaardigheden zelf blijven toepassen, waardoor je terugval voorkomt.